جایگزینی تدریجی یورو به جای دلار در سبد ارزی وارداتی

در سال ۹۳ سهم دلار از سبد ارزی تجارت کشور حدود ۲۵ درصد بود. اما این میزان بعد از گذشت ۵ سال به زیر ۷ درصد رسیده است. این در حالی است که سهم ۴۵ درصدی یورو در سال ۹۳، امروز به بیش از۶۰ درصد افزایش یافته است

آهنگ وابستگی سبد ارزی واردات کشور به دلار، در حال نزول بوده و امروز این وابستگی در پایین‌ترین سطح نسبت به سال‌های گذشته قرار دارد.

به گزارش اگزیم نیوز به نقل از روابط‌ عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، محمدرضا مودودی با بیان این مطلب افزود: در حالی که تصور عمومی بر این است که پایه پولی تجارت کشور ارز خارجی دلار است، اما آمارها نشان می‌دهند که وابستگی سبد ارزی واردات کشور به دلار تقریباً ناچیز بوده و سهم عمده این مبادلات ارزی به یورو تعلق دارد.

معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت ایران با تحلیل ارزهای مختلف در سبد تجاری کشور طی سال‌های گذشته یادآور شد: در سال 93 سهم دلار از سبد ارزی تجارت کشور حدود 25 درصد بود. اما این میزان بعد از گذشت 5 سال به زیر 7 درصد رسیده است. این در حالی است که سهم 45 درصدی یورو در سال 93، امروز به بیش از60 درصد افزایش یافته است.

مودودی با اشاره به 5 ماه نخست سال جاری از سه ارز دیگر یوآن، وون و روپیه به عنوان ارزهای مهم در سبد وارداتی کشور یاد کرد و گفت: سهم ارزهای یوآن چین، وون کره و روپیه هند به ترتیب 15، 6 و 5 درصد از سبد ارزی تجارت کشور است و 7 درصد باقی‌مانده نیز به سایر ارزها تعلق دارد.

معاون سازمان توسعه تجارت ایران اظهار امیدواری کرد: با توجه به عدم پذیرش رفتار امریکا از سوی کشورهای اروپایی و سایر اعضای گروه 1+5 و نیز از آنجا که دلار، ارز غالب حاکم بر تجارت خارجی کشور نیست و شرکای تجاری ایران نیز بر مبادلۀ یورو و دیگر ارزهای محلی در تجارت با ایران تأکید دارند، امیدواریم که نفوذ آمریکا در محدود کردن مبادلات بانکی دنیا با ایران به حداقل رسیده و باعث تضعیف تحریم‌های یکجانبه و غیرمنطقی ایالات متحده شود.

کد خبر 25170

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 15 =